woensdag 30 maart 2011

Monty Python's Spamalot in Music Hall

 Zaterdag 26 maart, heb ik wat vrienden opgetrommeld en ben ik naar de Capitole getrokken. Ik heb al altijd een voorliefde gehad voor musicals. Vroeger als kind, wou ik dan ook per se een musicalopleiding volgen. Dat heb ik dan ook wel geteld één jaar gedaan, maar ik heb het dan maar gehouden bij de klassieke muzieklessen. Toch is die voorliefde altijd gebleven, hoor. En sinds mijn 16de levensjaar heb ik een echte diepe liefde ontwikkeld voor Britse humor! Niets kan mij zo goed doen lachen als de fijne grappen en grollen van de Briste Comedy. Dan denk ik aan: Monty Python, Little Britain, The league of the Gentlemen, Absolutely Fabulous, Are you being served,...

We hadden een plaatsje vooraan par terre in de Capitole. Het doek gaat open en vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut hebben we entertainment van de bovenste plank gehad. Ik heb gehoord dat de musical verlengd is wegens succes, dus wie zin heeft in dolgedraaide humor, met fijne steken onder water naar de maatschappij en bekende vlamingen, moet zeker nog een ticketje aankopen. Trouwens de multigetalenteerde acteurs hebben zéér goed gepresteerd. Hun zang- en acteertalenten waren bewonderinigswaardig.


 Meer info en filmpjes op onderstaande link:

Monty Python's Spamalot in Music Hall

dinsdag 29 maart 2011

Wat betekent het meterschap voor mij?


Mijn metekindje werd niet gedoopt, maar kreeg wel een kort bezinningsmoment. Daarvoor had mijn zus gevraagd om iets voor te bereiden over 'wat het meterschap voor mij betekent'. Ik heb daar toch wel even over nagedacht en ik wou dat op een creatieve manier aan de familie tonen. Ik heb dus een stopmotionfilmpje gemaakt. Nu enkele reflecties:
1. Het is echt niet simpel om zo'n filmpje op je alleen te maken. Dat zal je merken aan de foto's
2. Mijn fototoestel is echt niet van goede kwaliteit. Ook dit merk je aan de foto's. En ik moet toegeven dat mijn fotografeertalenten niet zo ontwikkeld zijn
3. Het programma waarmee we gewerkt hebben op het KaHo was supergemakkelijk. Helaas heb ik windows XP en bestaat dat programma niet voor windows XP. Ik heb het dus met windows movie maker moeten maken. En je merkt dat dat programma kwalitatief niet zo goed is.

Ik heb het filmpje afgespeeld voor de familie op de muziek van de film van Amelie Poulain. En mijn familie was heel ontroerd. Dus ik denk dat mijn doel wel is overgekomen ondanks de mindere kwaliteit van het filmpje.

maandag 28 maart 2011

Een nieuwe techniek om kledij te verven!

Ik heb een nieuwe techniek gevonden om kledij te verven. Het is echt een leuke en héél gemakkelijke techniek. Je vraagt aan je leerlingen om een witte T-shirt mee te brengen naar school. Vervolgens moet je de T-shirt nat maken en uitwringen. Leg hem open en leg er stukjes crêpe-papier op. De kinderen kiezen zelf hoe ze hun t-shirt versieren. vb gekleurde vierkantjes, strepen, gewoon kleuren door elkaar,... Het is leuk om op die manier het beeldaspect compositie eens aan te brengen.
De laatste stop gaat als volgt: rol de T-shirt nu helemaal op en leg hem te drogen op de chauffage. Na een dagje drogen kreeg je een schitterend resultaat!

Let wel: was deze T-shirt niet vooraleer je de kleur fixeert door hem een nachtje te laten weken in water met azijn. En als je hem wast, dan moet je hem met de hand wassen.

De kinderen vonden deze activiteit geweldig! Het is een activiteit die snel vooruit gaat, want mijn leerlingen houden niet van opdrachten die lang duren. En mijn leerlingen voelden zich een soort van tovenaars omdat ze de kleuren van het papier in de kledij laten overgaan. Het was fantastisch om hun reacties te zien wanneer je de T-shirts ontrolt en het wit geworden papier er uit valt! Ze deden de T-shirt allemaal heel trots aan om hem aan iedereen van de school te showen! Ik dacht dat ik foto's had van de resultaten, maar ik moet jullie teleurstellen. Maar dat maakt misschien de nieuwsgierigheid net wat groter om zelf aan de slag te gaan!




maandag 7 maart 2011

toveren met kleuren om wondermooie maskers te maken!

Het was bijna carnaval en dat wou zeggen dat het bijna feest was! Eerst en vooral hebben we allerlei maskers bekeken die heel felle kleurtjes hadden. Ik heb vervolgens het voorstel gedaan om zelf maskers te maken. We hadden een eenvoudige basisvorm en de kinderen mochten zelf naar eigen smaak versieren. Maar wat bleek nu? De kinderen kregen enkel rode, gele en blauwe verf! Wat nu gedaan? We gingen op zoek naar meer kleuren... hoe? door te mengen natuurlijk! Het was schitterend om de kinderen bezig te zien en te horen! Kijk juf, ik heb een nieuw kleur gemaakt! Mooi,he! Ze voelden zich echte kleurentovenaars!

Afrikaanse kunsten! deel 2

Tijdens het thema Afrika hebben we ook naar Afrikaanse muziek geluisterd. We hebben op de djembé gespeeld, we hebben gedanst en gezongen. En uiteraard wouden we ook zelf aan de slag gaan. We maakten dus zelf muziekinstrumenten. We hebben kroonkurken op een stok vastgenageld en op die manier maakte we ons eigen schudinstrumenten. In de loop van de week hebben we de schudinstrumenten nog verder versierd door ze te verven met felle kleuren. Ik had wat schrik om met nagels en hamers aan de slag te gaan in mijn klasje (eerste graad). Maar mijn leerlingen hebben dat zeer goed gedaan! Een dikke duim voor mijn leerlingen, ik mag ze dus niet onderschatten!

Afrikaanse kunsten!

Op school hebben wij één week rond Afrika gewerkt in kader van een project rond mondiale vorming. We hebben dus ook de kunsten in Afrika onder de loep genomen.

We hebben eerst enkele Afrikaanse maskers beschouwd. Vervolgens hebben we zelf een masker getekend. Voor de afwerking werkten we met koffiebonen. De vormen van het masker werden afgelijnd met koffiebonen en eventueel ingevuld met koffiepoeder.